WELKOM op mijn site !

IN HOEVERRE BEN JIJ TEVREDEN MET JOUW SLAAP? 

 

Mensen brengen ongeveer een derde van hun leven slapend door.

Sta jij daar wel eens bij stil?

 

en herken je dit?

 

  • Ik ben moe.
  • Ik doe geen oog dicht ‘s nachts.
  • Ik kan echt overal slapen
  • Ik viel bijna in slaap.
  • Kortaf reageren
  • Ik was in slaap gevallen.

 

Lees dan even verder:

FUNCTIE VAN SLAPEN IS DAT IN DE EERSTE DEEL VAN DE NACHT, HET HERSTELLEN VAN WEEFSEL EN IN DE TWEEDE DEEL VAN DE NACHT REINIGEN VAN DE HERSENEN. HERINNERINGEN OPSLAAN EN VERWERKEN VAN ERVARINGEN. 

 

Slapen is gezond. Sommige mensen slapen wat langer andere wat korter. Maar voor iedereen geldt. wie 's nachts goed slaapt, voelt zich overdag beter en heeft meer energie.

Af en toe slecht slapen is geen reden tot zorg. Maar wie vaker wakker ligt, zich overdag niet uitgeslapen voelt en hierdoor lichamelijke of mentale klachten krijgt, heeft de mogelijkheid hier iets aan te doen:

 

BETER LEREN SLAPEN !!

Slapeloosheid betekent dat je te weinig slaapt of dat de kwaliteit van je slaap niet voldoende is. Hier heb je dan overdag last van in je dagelijks functioneren. Het wordt ook wel chronische insomnie genoemd.

Kenmerken van slapeloosheid zijn:
• Moeite met inslapen
• Regelmatig wakker worden uit de slaap
• Moeite om ’s nachts weer in te slapen na het wakker worden
• Vroeg wakker worden en dan niet meer kunnen slapen
• Niet voldoende uitgerust zijn na de slaap
• Meer eetlust

 

VICIEUZE CIRKEL:

Als slapeloosheid langer voortduurt, ontstaat er een negatieve spiraal. Door vermoeidheid overdag, functioneer je minder goed. Je bent sneller geïrriteerd, minder geconcentreerd en hebt sneller last van angst, depressiviteit of piekergedrag. Spanningen of zorgen lopen hierdoor verder op. Soms ga je erg je best doen om te slapen. Dit werkt averechts. De slapeloosheid blijft zo voortduren en je komt in een vicieuze cirkel terecht die je niet altijd zelf kunt doorbreken..

 

Wat is slaapoefentherapie ?

 

Slaapoefentherapie is een specialisatie binnen de Oefentherapie Cesar en Mensendieck. De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische, goed toepasbare aanpak. De slaapoefentherapeut behandelt slaapproblemen bij mensen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen: 

  • Inslaapprobleem
  • Doorslaapprobleem
  • Te vroeg wakker worden

De slaapoefentherapeut benadert het slaapprobleem vanuit een 24-uursvisie. De invloeden van de dag lopen door in de nacht, de gevolgen van een slechte nachtrust kunnen weer doorlopen in de dag daarna. De onderliggende oorzaken en in stand houdende factoren worden inzichtelijk gemaakt. Vanuit hier worden deze aangepakt en opgelost.

 

 

Wat is mijn rol als slaapoefentherapeut?

Ik zie  allerlei klachten in de praktijk en meestal is er een relatie tussen de slaap en bestaande lichamelijk of mentale problemen. De behandel -methode richt zich op het wegnemen van de factoren, die de slapeloosheid in stand houden. Ik ga samen met jou aan de slag om de vicieuze cirkel te doorbreken met:

* het geven van inzichten die gezond  slaapgedrag bevorderen;

*het geven van Inzichten hoe de klachten samenhangen met slaapproblemen;

*het doen van oefeningen (o.m. adem- en ontspanning oefeningen) specifiek voor jouw verstoorde slaappatroon;

*het doen van gedachten therapie die je weer positief of neutraal leert denken;

*het adviseren over een gezonde levensstijl, hierdoor leer je adequater en zeker ook rustiger om te gaan met de gevolgen van het slaapprobleem.

*het doornemen van jouw dagritme en nachtritme,  om zo maatwerk te leveren op jouw specifieke slaapprobleem. Je krijgt weer grip op je slaap, voelt je energieker en kunt zo het goede uit je dag halen!

 

Tip:

 

BUIKADEMHALING
De meest gebruikte en waardevolle tip voor jou is de impact van ademhaling op je slaap.

Activiteit van het diafragma is direct geschakeld aan de activiteit van de grootste parasympatische zenuw in het lichaam, de Nervus Vagus.

Een hoge ademhaling waant het lichaam meer in fight/flight modus.

Een goede diafragmale ademhaling stimuleert juist de rest/digest modus.

Ervaring van de Patienten:

Monique:

slaapproblematiek

 

“Door de slaapoefentherapie is mijn nachtrust echt een heel stuk verbeterd”  Ingrid heeft mij geleerd hoe ik het beste kon gaan ademhalen voordat ik ging slapen

Buikademhaling"

 

Maak direct een afspraak bij mij: